Struikelende kip in Brabants dorp

In het Brabantse Etten is afgelopen zondag een bruine kip gestruikeld over een onhandig liggende kiezelsteen. Het incident vond plaats in de late namiddag op de hoeve van grootboer Piet. Vermoedelijk was het onfortuinlijk stuk pluimvee onder invloed van alcohol en derhalve niet bij machte om de kiezel bijtijds te ontwijken.

Bij gebrek aan een op gevogelte gespecialiseerde opleiding was voor het getraumatiseerde dier geen slachtofferhulp beschikbaar. De volgens boerin Truus nauw gerelateerde slachthulp was wel voorhanden in de vorm van een zwaar keukenmes. Experts hebben hierna geconstateerd dat er geen tekenen van stress meer te bespeuren waren bij de kip in kwestie. Nabestaanden waren niet bereid tot commentaar.

In overig, ongerelateerd nieuws is de wijnkelder van grootboer Piet leeggeroofd. Hoewel er een grote hoeveelheid wijn verdwenen is waren er geen sporen van braak. De enige aanwijzing is een tweetal bruine veertjes. De politie onderzoekt het misdrijf, maar staat vooralsnog voor een raadsel. Grootboer Piet verklaarde hikkend "'t-is sund." Echtgenote Truus heeft haar twijfels over de toedracht en de oprechtheid van haar man.

Comments

No comments, yet...

Post a comment